Un autobuz cu muncitori români s-a răsturnat în Spania. Doi oameni au murit și alți trei sunt răniți
Tragedie cumplită în Spania. Doi români au murit, iar alți trei sunt grav răniți după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat, în sudul țării.
Accident cumplit în Spania. Doi români au murit
În autobuz se aflau 18 oameni, care erau angajați în domeniul agricol. Mașina s-a răsturnat într-o curbă pe o șosea din Andaluzia, între localitățile Pedrera și La Roda. Doi oameni au murit, iar alți trei au fost transportați în stare gravă la spital. Alți 13 pasageri au suferit răni ușoare.
Potrivit surselor, nu mai puțin de șase dintre victime au ajuns cu răni ușoare la un spital din Pedrera și alți șapte la un centru de sănătate din Estepa. Muncitorii români urmau să lucreze pe un câmp din Antequera. Autoritățile spaniole încearcă să afle cauza accidentului.
Una dintre principalele cauze ale morților este accidentul rutier. Din păcate, România ocupă primul loc în Uniune europeană la rata deceselor din această cauză. Mai mult decât atât, numărul românilor morți este dublul mediei europene.
Totuși, numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 217% în 2020, comparativ cu anul precedent, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (85 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Suedia este țara care are cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2020 de accidentele rutiere (20 de decese la un milion de locuitori), Malta (23), Danemarca (27), Spania (29), Irlanda şi Ţările de Jos (ambele cu 30), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (85 de decese la un milion de locuitori), Letonia (73), Bulgaria (67) şi Polonia (66).
În anul 2020, numărul total al victimelor din UE care au murit în accidente rutiere s-a situat la 18.786, din care 44% erau ocupanţii vehiculelor, 19% pietoni, 16% motociclişti, 10% biciclişti şi 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare şi vehicule grele de marfă, autobuze şi autocare, mopede şi alter vehicule).
Deşi în ultimul deceniu s-a descoperit o tendinţă descrescătoare a numărului persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere, scăderea semnificativă din 2020 este determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.
În 2020, au fost în total 42 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.